Навіщо створюємо бригади, маючи не укомплектовані старі?

Автор: Максим Жорін «Мосе»
Навіщо ми створюємо нові бригади, маючи не укомплектовані старі? Фото: Войцех Гжедзінський / The Washington Post

Ми створюємо нові бригади, для яких потрібно шукати озброєння, людей. Водночас насьогодні жодна з бригад, що беруть участь у бойових діях, не укомплектована повністю.

В контексті поповнення війська у мене одне питання, на яке ніяк не можу знайти відповіді. Навіщо ми створюємо нові бригади, маючи не укомплектовані повністю старі?

На сьогоднішній день жодна з бригад, що беруть участь у бойових діях, не укомплектована повністю. Ситуація, звісно, різна, залежить і від внутрішнього менеджменту підрозділів. В загальному, людей потроху набирають, та якість особового складу останнім часом сильно страждає.

Ми створюємо нові бригади, для яких потрібно шукати озброєння, людей, довго готувати. В яких немає офіцерів — не те що з бойовим, взагалі з якимось досвідом. І які, на жаль, в більшості не виправдовують покладених на них очікувань. Тобто все одно не можуть ефективно виконати бойові задачі.

Натомість у нас багато бойових бригад з великим бойовим шляхом, з досвідченими офіцерами. Там є структура, є колектив. Чому б не доукомплектувати саме їх в першу чергу?


Максим Жорін

Автор публікації: Максим Жорін «Мосе»

майор, заступник командира 3 окремої штурмової бригади ЗСУ

Український військовий та політичний діяч.

Командир полку «Азов» (2016—2017).


джерело